Rožni venec je vedno “in”

Nepogrešljivo in čudežno sredstvo, ki nas na preprost način poveže z Bogom, nas stisne pod Marijin plašč in nam zagotovi Božji blagoslov

 

Upam si trditi, da premalo razmišljamo, kako so vse naše zemeljske stvari in spoznanja povezane v molitvi rožnega venca. Skozi vse štiri dele se v mislih in premišljevanju lahko sprehajamo po našem življenju prav ob tej molitvi.

V veselem delu se ponavlja beseda »Devica Marija«, ki nas spominja na njeno predanost Bogu. Smo ji kaj podobni?

V žalostnem delu se ponavljajo pretresljive besede »ki je za nas trpel, nosil križ, umrl«. Za nas. Za mene in tebe.

V častitljivem delu je glavni lik Jezus, ki je vstal od mrtvih in ga poveličujejo njegova zmagoslavna dejanja in dokončna zmaga nad smrtjo.

Sredi temin življenja pa nam sveti še svetli del rožnega venca, ki razsvetljuje in kaže pot našega vsakdanjika; kako živeti, kako uspeti in se zveličati.

Sredi digitaliziranega sveta z umetno inteligenco je »mali molek« nepogrešljivo in čudežno sredstvo, da nas na preprost način poveže z Bogom, nas stisne pod Marijin plašč in nam zagotovi Božji blagoslov.

Rožni venec je preprosta in navdihujoča molitev. Tudi letos vabim, da nas v mesecu oktobru vsak dan nevidno poveže v veliko molitveno župnijsko družino.

župnik

iz aktualne številke Našega zvona