Spoznavajmo lepoto vere

Dragi starši, kateheti in otroci,
pred nami je novo šolsko in veroučno leto. Vabljeni k spoznavanju in odkrivanju lepote vere pri veroučnih srečanjih, s katerimi začenjamo 16. septembra.

O vpisu, urniku in vsem drugem preberite v KATEHETSKEM PISMU. Ne pozabite tudi izpolniti in podpisati vpisnega lista/kartončka in ga prinesti k vpisu v veroučno šolo.

Iskreno dobrodošli!

 

Dragi farani,

povabilo in vzpodbuda velja vsem. Boga in lepote vere namreč ne spoznavamo samo pri verouku. To spoznavanje je naporno in traja vse življenje. Odkrivanje Boga je lepo in nikoli končano. Zahteva pa svoj čas v vsakem našem življenjskem obdobju.
Poznamo misel apostola Pavla: »Ko sem bil otrok, sem spoznaval Boga kot otrok, se obnašal kot otrok, bil kristjan kot otrok. Ko pa sem odrasel, moram pustiti za seboj, kar je otroškega, in rasti ter se hraniti s hrano za odrasle«.
Ob novem veroučnem letu je prav, da to ozavestimo in tako tudi živimo in delamo. V veroučni šoli bo ob pomoči katehetov spet verouk. K njemu bodo hodili otroci. Mladina in študenti bodo tudi na njim primeren način odkrivali Božjo veličino in njene globine. Je pa to šolsko leto spet priložnost še za eno daljavo časa, v kateri se vsakemu izmed nas, ki smo starejši od veroukarjev in mladine, lahko odstre novo spoznanje o neskončnih višinah in globinah Boga. Zato Vas prosim, ne ostanimo vse življenje na ravni osnovnošolskega verouka, ampak v podarjenem času našega življenja odprimo srce in razum za nova spoznanja.
Dela imamo vsi dovolj.

župnik